O nama

Picerija Skver

Istorija pizza na izvestan način stara je koliko i pronalazak peći, dakle seže u drevni Egipat 6.000 godina unazad. Postoje dokazi da su se prve peći koristele baš za pečenje hleba, a osnova svih pizza je hlebno testo, do dana današnjeg. Da se neko dosetio da nešto na to hlebno testo stavi pre pečenja imamo potvrdu takođe u staroj egipatskoj civilizaciji, iz doline Nila i Eufrata, oko hiljadite godine pre naše ere.
No, nas će ovde zanimati, da tako kažemo, moderna istorija pice. Ono što čini osnovu današnjih pizza, a to su njeni osnovni sastojci – testo, maslinovo ulje, paradajz i sir, vodi nas na kraj osamnaestog veka. Puno ranije nije ni moglo jer je paradajz doputovao iz Amerike. Napulj je prestonica pizza i danas, a tamo je moderna pizza i rođena, bolje reći – tamo je stasala, a stasavala je nekoliko vekova, paralelno sa tradicijom kombinovanja raznih sastojaka koje su Napolitanci tokom čitavog Srednjeg veka stavljali na okrugle pogače. I sama reč ” pizza ” razvila se u Napulju, transformacijama imenice pezzo (komad, od komada testa). U to vreme, tačnije 1764. godine, pojavila se i prva pizza dostava, što je godina koja se smatra početkom komercijalne upotrebe pizze.

Pica pečena u peći na drva

Pica se u početku pekla u peći na drva. Tako spremljena, imala je poseban ukus testa koje nije ličilo ni na jedno drugo, dok su se kremasta mocarela i svež paradjaz sos delikatno pretapali, čineci zajedno jednu neodvojivu ukusnu celinu. U zavisnosti od ukusa pojedinca i raspoloživih namirnica na picu se najčešće dodavalo neko meso, šunka, masline, ili neko drugo povrće.

Probajte Picu iz peći na drva koju dobijate pravo na kućnu adresu. U bilo koje doba dana naručite nešto iz naše široke ponude i biće Vam dostavljeno u najkraćem mogućem vremenskom roku.

U našoj piceriji najvažniji su kvalitet i brza dostava. Vruća pica iz peći na drva koju dobijate pravo na Vašu kućnu adresu. Kada jednom probate neke od naših specijaliteta uveravamo Vas da ćemo zasnovati dugoročni odnos na obostrano zadovoljstvo.
 

Niko nije uspeo da odgonetne sve tajne pica peći na drva zbog kojih ona daje toliko bolji ukus hrani. Jedna od prednosti je svakako visoka temperatura koju ova peć postiže i koja iz hrane oslobađa mnogo više ukusa.

Mi iz Picerije Skver smo jako ponosni na našu hranu. Vodimo računa na ono što ulazi u našu kuhinju i na ono što izlazi iz nje. Sve počinje od namirnica – uvek jednostavne i dobro pripremljene, a završava se furunom. Koristimo jedino Divela brašno i testenine jer nismo našli bolje.

Naš pristup je jednostavan – originalna i tradicionalna priprema italijanske hrane i mi znamo da Vi to možete osetiti.